Kom til sol, sommer og snak til Hobro Dyrskue

Anders og Martin vil repræsentere Nutrimin på Hobro Dyrskue, der afholdes lørdag den 1. juni.
Kom ind og få en snak om det, der er aktuelt på netop din bedrift.

Anders står på Hobro Dyrskue

Frisk og koldt foder

Heat Stop tørsyre er et af de produkter, som flere allerede er begyndt at bruge, da temperaturen steg her først i maj. Heat Stop er effektivt til at hindre temperaturstigning i fuldfoderet og kan i starten af sommeren have effekt ned til f.eks. 750 gram/ton fuldfoder, mens der kan være behov for dobbelt dosering på 1,5 kg/ton fuldfoder, når der er størst risiko for varmeudvikling. Heat Stop er baseret på natriumformiat, som har en positiv effekt på CAB værdien, som ligger tæt op ad natriumbicarbonat. Til eksempel så vil tilsætning af 1 kg Heat Stop tørsyre/ton fuldfoder hæve CAB værdien svarende til, hvad 40-50 gram natriumbicarbonat/ko/dag gør.

Sommer ImmuBoost

Nutrimin har udviklet Heat Stop og nu også Sommer ImmuBoost i samarbejde med de private rådgivere D&K gruppen. Sommer ImmuBoost anvendes som supplement til det aktuelle mineral og styrker immunforsvaret gennem stærke mikromineraler, E-vitamin og antioxidant. Dertil er tilsat fodersalt og natriumbicarbonat.

Styrk køernes immunforsvar

Sommer ImmuBoost forebygger varmestress med følgende elementer

  • Øger andelen af natriumbicarbonat
  • Øger almindeligt fodersalt
  • Styrker immunforsvaret med ekstra E-vitamin og AO-Mix (antioxidant)
  • Styrker immunforsvaret med ekstra zink, kobber og organisk selen
  • Øger andelen af levende gær, som styrker vommen og mindsker risiko for acidose og fordøjelseslidelser

ImmuBoost er godt for koens immunforsvar og saltbalance. Blandingen doseres med 275 gram/ko i den varme periode.

Natriumbicarbonat

Det gamle kendte natriumbicarbonat går man ikke fejl af i sommerfodringen. Flere besætninger øger natriumbicarbonat med 100 gram pr. ko i den varme sommerperiode, hvor køerne har behov for ekstra salt for at imødegå tabet ved sved og for at dække ekstra behov ved tab af natriumbicarbonat gennem savl.

Natriumbicarbonat er også med til at sikre, at foderrationens CAB-værdi holdes oppe, så køerne gennem stofskiftet motiveres til at drikke mere, og som en følge deraf også æder mere.

Besøg os eller ring til os

Besøg os til dyrskuet i Hobro d. 1/6 eller ring til Nutrimin, hvis du vil høre nærmere, eller hvis du ønsker at få set på sammensætningen på din mineralblanding for at forebygge varmestress.

For mere info om dagen kan du se programmet for dyrskuet her.

Udgivet d. 31. maj 2024 af

Erling Mikkelsen
Erling Mikkelsen
Produktkonsulent, kvæg