Fodrer du dine pattegrise optimalt?

Antallet af grise pr. årsso stiger og stiger.

Sørg for at dine grise kommer ordentlig i gang allerede de første leveuger.

Vi anbefaler, at du starter med at fodre dine pattegrise fra de er 10-14 dage gamle. Start med at give en fingerspids foder i hulen allerede fra de er 4-6 dage gamle, så de lærer duften at kende.

Foderet skal tildeles 2-5 gange dagligt. Juster mængden i takt med, at foderoptagelsen bliver større. Som tommelfingerregel bør grisene have ædt op før næste fodring. Dog skal man helst undgå flere timer uden foder.

Ved grise, der ikke får hele deres behov for mælk dækket hos soen, kan man tildele mælkeerstatning, som tilfører energi, protein og mælkesyrebakterier. Stop brugen af mælk 3-7 dage før fravænning for at sikre, at grisene lærer at indtage foder inden fravænning.

Vil du give dine grise den bedste løsning, så prøv vores Complete sortiment (færdigfoder). De findes både med og uden blodplasma.

Vores erfaring er, at de 20 % mindste grise altid kvitterer for vores Nutri Complete 3 serie, som generer tilvækst gennem let omsættelige kalorier og energi fra det høje indhold af mælk og laktose.

Til de grise, der er en tand større, er Nutri Complete 5 serien optimal. Kunderne bruger denne, hvor der foretrækkes en enhedsblanding i fare- og start klimastald. Dette sikrer genkendelighed og dermed et kontinuerligt foderoptag i fravænningsperioden.

Giv os et kald og hør om de resterende complete-produkter. Så finder vi ud af, hvad der passer til præcis dine grise. 😊
Cecilie Willumsen Boel
Produktkonsulent